Drvoplast d.d. Buzet

drvoplast-tvornica

52 godine
s vama

Drvoplast je osnovan 1967. godine, udruživanjem poduzeća Unitas, nastalog 1948. godine i pogona poduzeća Jadran iz Zagreba u Buzetu.

Po provedenom postupku vlasničke pretvorbe društvenog poduzeća tvrtka je 1992.restrukturirana u dioničko društvo u mješovitom vlasništvu, u kojem su zaposleni i ranije zaposleni djelatnici stekli pravo vlasništva u većinskom dijelu.

U početku smo se bavili proizvodnjom spavaćih soba i plastičnih profila, a kasnije smo organizirali i proizvodnju transportne kartonske ambalaže dok je proizvodnja PVC granulata bila namijenjena prvenstveno vlastitim potrebama proizvodnje profila.

Od 2006. godine pa sve do danas značajnije ulažemo u tehnološku opremljenost,ponajviše u proizvodnju PVC granulata, čime smo povećali i modernizirali svoje proizvodne kapacitete i stvorili znatno diverzificiraniju ponudu, a PVC granulat prodajemo i drugim korisnicima na tržištu. Od 2012. godine neprestano se obnavlja strojni park, a početkom 2015. uvode se novi proizvodni programi tehnologijom brizganja plastike.

Vijesti

2017. godine, nabavljena je i nformatička oprema sredstvima iz EU fondova.


eu-fondovi

Program ATTI PLAST


Na temelju akvizicije po principu know-how od početka 2015. godine Drvoplast postepeno uvodi u proizvodnju na lokaciji u Buzetu program talijanske tvrtke ATTI PLAST s.n.c. iz Pieve - Bologna. Time je znatno proširen postojeći asortiman, uvedene su nove tehnologije i materijali, te napravljen značajan iskorak na talijansko tržište. Sve skupa rezultiralo je većom zaposlenošću, te znatnim povećanjem poslovnih prihoda u 2015. godini.

atti-plast